måndag 3 december 2012

Snökrig och klätterapor!

Igår frågade Nille om jag inte skulle sy lite åt Viking också snart. Han börjar få lite ont om varma byxor och långärmade t-shirtar i större storlekar. Det var perfekt eftersom jag precis blivit klar med massor av beställningar. Satte igång direkt och klippte ut två t-shirts med klätterapor i ca storlek 86. Hade enbart en liten bit kvar av både det gröna och det blå tyget så det räckte precis till två tröjor. Jag fick dock göra om modellerna lite så att de skulle rymmas på tyget, men det blev bra ändå. Jag gillar när tröjorna är lite mer långsmala än breda, samt de ska gärna gå att stoppa ner innanför byxorna så man slipper glipan i ryggen som kan uppkomma om tröjan är för kort. Däremot räckte inte tyget till att göra riktigt så långa ärmar som jag önskade så det fick bli något mittemellan, typ ¾ ärm. Fast det har ju sina fördelar det också, man slipper tex kladdiga ärmslut vid måltiderna. Annars har jag hellre en bit extra, så att man i princip kan vika upp ärmarna en gång, då finns där gott om mått att växa i kläderna också. Nu är klätteraporna slut och vad jag vet går de inte att få tag i nytt tyg heller. Tråkigt! Men förhoppningsvis kan Viking använda tröjorna länge så att jag får njuta av dem i alla fall.

Under kvällen fick jag en stor beställning på ett helt babypaket med luvjacka, mössa, byxor och bebisvantar. Allt ska matcha och göras i blåa moln med velour och svarta muddar. Precis som jag önskade att få göra också. Det var alldeles perfekt tajmat så att jag hann färdigt med tröjorna till Viking innan jag fick ett nytt projekt. Ska bli superkul att sätta igång.

Snön föll rätt ordentligt här hemma igår och vi gav oss iväg ut på promenad för att kolla in lite julmarknader. Julstämningen var på topp, säkert snöns förtjänst. Var en mysig vinterpromenad som avlöstes med söndagsmiddag hos mamma och pappa. Gott! Viking charmade alla genom att dansa till Gangnan style. Sen påbörjade vi promenaden hemåt igen med lillasyster och Kroon i släptåg. Vi mötte upp Simon och Denise för att bygga snögubbe. Snön ville dock inte samarbeta och det hela slutade upp med ett kort, men intensivt snöbollskrig istället. När kylan trängde sig på och klockan var över Vikings läggdags så drog hela sällskapet hem till oss för att kolla film. Härlig avslutning på en härlig helg. Synd bara att filmen sög.

 
 

Nu har det gått en vecka sedan jag startade tävlingen där man kan vinna en filt. Tänkte därför bekräfta att den kommer hålla igång en vecka till, fram till Söndag den 9 december. Under kvällen kommer jag att presentera vinnaren. Det är alltså ännu inte försent att delta, du kommer till tävlingen genom att klicka här. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar