söndag 3 augusti 2014

Maxad semester!

Nille har haft semester i två veckor nu, imorgon går han tillbaka till jobb. Det är helt otroligt hur mycket skoj vi har hunnit med under dessa två veckor. Normalt sett brukar semestrar springa iväg i tid, men denna gången känns det faktiskt som om vi utnyttjat dagarna maximalt.
Jag har även jobbat hela fem arbetsdagar ovanpå allt annat vi gjort, det känns väldigt bra och lönsamt.
Vi åkte till stugan och stannade torsdag till måndag vilket var underbart skönt och avkopplande. Barnen kunde busa fritt utomhus och mamma och pappa hade blåst upp små barnpooler. Superskoj att plaska i. Vi plockade massor med blåbär, närmare 10 liter kom vi upp i, som vi sedan styckfryste och lade i påsar. Så nu har vi blåbär så det räcker tills nästa år. Härligt!

 

Vi tog även en tur till Kiviks musteri och handlade på oss ett par lådor med juice, krämer, dryck och cider, till låga priser och nyfärska produkter.
På kvällarna efter barnen somnat spelade vi sällskapspel vilket var oerhört roligt. Vi fyllde på med massor av glädje och energi. Sista dagen for jag och mamma iväg på en spontantripp till Gittes tygkälla. Lika härligt varje gång, jag älskar den butiken. Kom därifrån med ett helt gäng fina tyger och inte fick jag ens ge en krona för det. Bästa mamma vägrade låta mig dra kortet, och efteråt käkade hon upp kvittot mitt framför ögonen på mig, haha!


Pojkarna blev dessutom bortskämda ordentligt med en vit, fräsig BMW som hade radio, växelspak och back. Viking lärde sig snabbt att köra den och båda två körde omkring tillsammans i den några gånger om dagen. Världens bästa mormor och morfar, jovisst!!

 
 
 

Under de lediga dagarna hemma fikade vi med både den ena och den andra, var en runda i folkets park och badade, åt glass och gick på terrariet. Vi besökte fina fastern i falsterbo samt mina kusiner och blev bjudna på lyxig tacos med två sorters majs (jo, det var skillnad på de olika sorterna). 


Fredagen avslutade vi med grillfest och poolhäng med Alex och Mange. Barnen badade och alla hade supertrevligt. Det kom lite fler folk senare och tillsammans grillade vi och hade värsta goa grillmiddagen. Vi var de enda med kids, men det gick hur bra som helst ändå. Dock började det inte lika bra. Larmet till huset utlöstes och tjutandet skrämde slag på både Loke och Viking. När de lugnat ner sig och alarmet slutat vråla så gick vi runt till poolen som hade ett fint litet överdrag på sig. Detta trodde Viking var ok att gå på så han drattade snabbt i vattnet. Tur att Alex var snabb och drog upp honom! Efter det ville han inte bada och var verkligen livrädd för poolen, men i takt med att värmen steg och vi andra började doppa oss så hoppade han tillslut i han med. Sen fanns det inget stopp på honom. Loke somnade snällt i vagnen i rimlig tid medan Viking fick lov att vara uppe. Det blev en riktigt härlig kväll! Det har verkligen varit en fantastisk semester och jag kommer glädjas åt den länge!

Pssst!! Nu är det 29 dagar kvar tills vi flyttar! Wohooo!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar