onsdag 15 augusti 2012

Tips: Barnmatsburkar!

Uppfostrar lilleplutt med att kattlådan är ”ajaj”. Undrar om det är en bra ide egentligen? Ju mer man förbjuder desto mer intressant blir det. Vill bara inte hitta honom där en morgon gnagandes på Mithras bajstolle. Mums!

Hann rita upp och klippa ut hälften av alla mönsterdelarna på tyg medan Viking sov förmiddag. Det är ganska lönlöst att försöka göra det när han är vaken. Han kryper fram och drar i allting han kommer åt. Han verkade dock gilla mitt val av tyg. 

 

Tänkte berätta om alla tips jag fick in vad gällde de tomma barnmatsburkarna.
*Camillas tips var att göra snölyktor. Då rullar man burkarna i lim och sedan i en blandning av socker och glitter. Det lyser vackert med ett värmeljus i under julen.
*Elin kom med baktips som innebär att fylla botten med tårtbotten och sedan fylla på med valfri fyllningar i lager. Utifrån burken ser det väldigt tjusigt och smarrigt ut. Elin har för övrigt en bakblogg där hon har gjort dessa burktårtor och där kan ni läsa mer om det, eller bara titta på alla hennes härliga cupcakes och tårtor. Hennes blogg med just tårtinlägget hittar ni här på Bakmonstret.
*Miia vill ha burkarna till att fylla med egen hemmalagad barnmat. På så sätt får man det både billigare och i lagom stora portioner.
*Sandra tyckte burkarna var perfekta till förvaring av smått pyssel såsom tex pärlor, glitter, band, blommor och andra små dekorationer.

Tack för alla roliga och smarta tips! Hoppas att någon annan också kan få nytta av sina berg av barnmatsburkar. Men glöm inte att slänga dem i en glascontainer annars!

4 kommentarer:

  1. Har du kattlåda med "hus"? Alltså med tak på? Såfall kan du vända den med öppningen mot en vägg, så att katterna kommer in men svårt även för den listigaste Vikingen =)

    SvaraRadera
  2. Ja, det har vi. Bra ideé, ska se om vi inte kan ställa den på något bra sätt någonstans. Bara Mithras fortfarande kommer in i den så. ;)

    SvaraRadera
  3. söta Viking! Mardröm om dom får tag i en bajskorv från kattlådan, jag gillar ditt tygval :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha eller hur! ;O Jag gillar ditt tygval oxå! :D

      Radera