tisdag 25 september 2012

Smått fix och konstiga ideér.


Kul att jag missfärgade hela tvätten igår. Nilles vita boxer, Vikings molnbody, pyjamas och hoodie. Allting har blivit rosa. Rosa! Åh, fan. Jag var noga när jag sorterade tvätten och jag tvättar aldrig något nytt tillsammans med något annat första gången. Visade sig dock att det var den där förbannade handduken vi fått, som vi dessutom redan har tvättat separat. Tydligen så räckte inte det. Blev så irriterade att vi slängde den i soporna.

En snabbvisit ut på Ikea och Stoff och stil blev det igår med. Köpte nytt vitt muddtyg och tyg som ska bli gardiner till Vikings rum. Hann faktiskt sy en gardinlänga igår, ska försöka få gjort den andra nu när han sover. Köpte två billiga små vägghyllor också i trä som jag ska måla himmelsblå. Då blir de inte så påtagliga när de väl kommer upp på väggarna sen. Hoppas jag i alla fall.

Natten gick ganska så bra. Han vaknade till två gånger efter kallaballik-skriket, men de var bara i med nappen och bädda om så sov han vidare. Var tyvärr pigg och alert redan vid 5.30, men så är det. Han sov ju ändå väldigt bra inatt så jag känner mig själv tillräckligt utvilad.

Viking har kommit på en ny rolig lek. När jag står i badrummet och donar och fixar, så brukar han öppna lådan under vasken. Där förvarar jag alla möjliga burkar och flaskor med lotion, krämer, tvål osv. En efter en plockar han upp dem ur lådan och lägger dem i vasken. Han når precis upp, och han får sträcka sig ordentligt för att kunna putta flaskorna över kanten på handfatet. Undrar vad han tänker när han håller på. Jag hinner i alla fall göra mig i ordning under tiden. Kanske för att jag har så mycket grejer i lådan…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar