söndag 23 december 2012

Snökaos i skogen!

När vi kom upp till stugan igår så hade mamma och pappa julpyntat. Där var massor med ljus, tomtar, paket och kulor. Det kändes som om jag äntligen fick lite julstämning. Granen har de själva huggit ute i skogen och den är skit ful. De har valt den absolut fulaste de kunde hitta. Den är så gles att där bara finns en antydan till granbarr och man kan se rakt igenom den. Men det är en gran, och den ger alla som ser på den ett gott skratt. Världens i särklass fulaste gran, haha.

Som vanligt när det är mycket folk här uppe och det bjuds på god mat, bastu och musik så blir det ibland också en hel del dricka. Man kan väl säga att en några inte mådde särskilt bra imorse. Som tur var höll både jag och Nille igen eftersom Viking valde att stiga upp redan kl 5:30. Mindre kul. Kroon var ordentligt bakfull och frös så han skakade. Golvet framför kaminen i vardagsrummet var en perfekt plats att nyktra till på. 


När resten i familjen piggnat till körde vi en runda till en butik som heter Woolpack. Den ligger bara ett par minuter ifrån stugan. Där säljer de olika fårskinn och ullprodukter och jag var ute efter en fårfäll att lägga i vagnen. Hittade massor av varma, gosiga, sköna och några mindre sköna samt supermjuka fällar, men föll speciellt för en fläckig långpälsad sådan. Den fick följa med mig hem och Viking klappade den glatt som om det var ett annat husdjur mamma släpat hem. 


För närvarande är det storm utanför huset och snön fyker in i stallet trots att dörrarna är stängda. Obehagligt, men samtidigt lite mysigt. Det är mycket snö här uppe och det blir bara mer och mer. Vägarna är igensnöade. Tur vi har värme, mat och varandra. Det blir en vit jul i alla fall. 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar