tisdag 29 januari 2013

De första "orden"!

Träffade sötaste E idag och vi tog en tur ut till SoS för att få tag i rätt sorts kardborreband till dregglisarna. Härligt med lite sällskap och när Viking somnade i vagnen fick vi lugn och ro till att glo tyger och fantisera ihop olika sömnadsprojekt. Lakan, kuddar, gardiner, kläder, filtar… ja, det mesta som går att skapa med lite tyg diskuterade vi om. De hade även fyllt på bordet med stuvbitar och jag fyndade flera olika sorters enfärgad fleece och velour till toppenpriser. Känns väldigt bra. Så nu går tvättmaskinen varm igen, medan kläderna i tvättkorgen fortsätter att växa.

Viking har varit tidig rent motoriskt sett, men när det kommer till talet så har det dröjt lite. Det var inte förrän han var runt 11-12 månader som han började säga ”mamma” och då utan att förstå innebörden av det. Idag överraskade han oss däremot. När E frågade vad vovven säger, svarade han tveklöst ”vov vov”. Det var helt fantastiskt och jag bara väntar på att det nu ska rulla på i lite högre tempo. Han har pladdrat på ganska mycket den senaste tiden, men inga direkta ord. Ibland låter det som att han säger ”titta” men det kan också vara önsketänkande. Det är väl egentligen allmänt känt att föräldrar hör ord som bebisar säger som ingen annan människa kan uppfatta. Därför kändes det väldigt stort och betydelsefullt att E också uppfattade ordet rätt. Vov vov!

Bjuder på en kort filmsnutt från mobilen, som dock är ett par månader gammal, men ändå riktigt rolig. Tycker jag i alla fall, haha.

1 kommentar: