måndag 21 januari 2013

Ett skutt fram i utvecklingen!

Njuter just nu av tystnaden och en kopp rykande hett kaffe. Viking har precis somnat och jag ska snart sätta mig och sy. Ville bara skriva lite. Får lite dåligt samvete om jag inte hinner uppdatera bloggen också.
Jag berättade ju om hur roligt det var att sy åt tvillingar, när jag fick min första beställning som var till två tvillingflickor. Bara ett par dagar senare fick jag en tvillingbeställning till, fast denna gången på två matchande luvtröjor och till en pojke och flicka. Så himla roligt att sy en sådan beställning. Är nästan färdig, kommer lägga upp bild senare när allt är helt färdigt.

Lejon t-shirten blev såld ganska så snabbt vilket var jätteroligt. Fick även tillägg på en beställning till Leia. Hon ville minsann också ha lite lejonkläder. Superskoj, det visar ju att det är fler än jag som föll för det där tyget.

Det händer massor i utvecklingen med Viking nu. På bara ett par veckor har han lärt sig att förstå många nya ord och meningar. Vilken förändring! Han har bland annat lärt sig att själv gå och slänga blöjan i soporna om man ber honom, samt att stänga dörrar (de små i köket) efter sig. Han förstår också vad ”borsta tänderna” innebär och om man frågar om han vill ha en frukt (banan eller clementin) går han ut i köket och väljer ur fruktskålen. Om jag säger att vi ska äta mat, så drar han själv fram stolen och börjar klättra upp i den. Han uttrycker sig mycket med ”ja ja ja”, ”tack” (gack) och ”mamma” men jag är osäker på om han ännu förstår innebörden av att jag är ”mamma”. Riktigt roligt är det i alla fall, och det blir något nytt för varje dag som går. Om jag frågar honom om vi ska sätta på musik så början han dansa redan innan musiken hunnit komma igång. Ber jag honom att skruva eller hamra så gör han det också, fast med olika långsmala föremål in i trånga små öppningar. Att dammsuga tycker han också är väldigt roligt och visar ofta på detta genom att själv dra ut sladden och trycka in den i vårt telejack. Sedan försöker han starta dammsugaren genom att trycka på knappen. När detta inte går blir han frustrerad och ledsen. Men det är härligt att få se och uppleva. Att prata i telefon är också något han gör mycket för tillfället. Han använder sig av både den riktiga telefonen, leksakstelefoner, fjärrkontroller och andra små föremål. Varje dag bjuder på nya överraskningar och föräldrarollen känns plötsligt helt fantastisk.

Ikväll är det dags för konsert med pappa igen. Denna gången åker vi över till Danmark för att se det amerikanska punkbandet med irländska inslag, dvs Dropkick Murphys. En julklapp som vi fick av lillasyster. Ska bli riktigt roligt! Vi kommer stå längst fram och stångas med alla andra. Tråkigt att det är snö ute för annars hade vi kört motorcykel över. Fast det är väl ännu lite väl kallt antar jag. Men som jag saknar att åka motorcykel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar